Blog

Latest Industry News

BLF 900 EC fagylalttégely fagyasztószekrény

Cukrászati hűtő profiknak

Milyen is az, mikor egy hűtő a cukrász (pék) keze alá dolgozik? Ugye mindenki szereti egy pékségben vagy cukrászatban, ha a süti állandóan frissen készül, mindig tele van a pult az üzletben. A süteményes pult ügyében már cikkeztünk, de milyen is a profi háttértárolás? Akinek esetleg nincs nagy forgalma, kicsit spórol a hűtéstechnikán, annak  általában egy nagykonyhai polcos hűtő vagy fagyasztó a megoldás. Nagyobb üzemekben, jelentősebb forgalmú helyeken a háttértárolást a 20-40 tálca (60*40 cm ill. 40*80 cm) befogadására alkalmas cukrászati hűtő jelenti. Ez picit drágább, de így megspórolunk egy munkafolyamatot. Mi több létezik kelesztő hűtő is, amelyet ha éjszakára beprogramozunk pár óra alvásidőt spórolhatunk a cukrásznak vagy a péknek.

A kelesztő egyéb előnyei:

-megspórolhatunk egy éjszakai műszakot, elég hajnali 5-kor kezdeni a munkát,

-minőségjavulás érhető el, mivel a lassú hosszú kelesztés javítja az ízeket és megnöveli az eltarthatóságot is,

-50%-al bizonyítottan csökken a felhasznált élesztő mennyisége, ha a hosszú kelesztési ciklust választjuk,

Nagyon fontos a cukrászati hűtő könnyű tisztíthatósága, lekerekített belső sarkok, állítható lábak. Ezt a legtöbb rozsdamentes hűtő tudja. Vásárlásnál figyeljünk a megfelelő teljesítményre, ne csak a napi energiafogyasztásra koncentráljunk,  hisz a jó konstrukcióknál a kettő összhangban van. Ha profi háttérhűtésre van szüksége keresse az Interlevint!

Hozzászólás

Az email címe nem fog nyilvánosan megjelenni*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to top