Blog

Latest Industry News

Egy hűtővitrin nyári viszontagságai

Vége van a nyárnak…igaz hűvös szelek még nem járnak, de kénytelenek vagyunk a nyár pár szervíz tapasztalatát megírni, hátha mindannyian okulunk belőle. Az üzletekben hűtővitrin,  üvegajtós hűtő, csemegepult, tejhűtő, egyéb fali regál, süteményes pult, háttérhűtő, egyéb kereskedelmi hűtő zakatolt, küzdött az elemekkel a néha negyven fokot is meghaladó környezeti hőmérsékletben. Ilyenkor kaptuk a régi és az új hűtőkre is a következő telefonokat:

“Nem hűt a hűtőm!”,”Párásodik a hűtőm ajtaja!”,”Folyik a hűtő alatt a víz!”.

Ekkor mi megnyugtattuk a partnert, hogy ez zömében nem a hűtő hibája, de volt arra is példa, hogy ennek ellenére kiküldtük a szervizest, hisz meg kell győződni, hogy tényleg csak ez a gond.

Képzeljük  csak el mi hogy működünk a kánikulában!A hűtő pedig küzd, hiszen a legtöbb 25 C-os környezeti hőmérsékletre van tesztelve.Lehet kérni az un. trópusi kivitelt, ami általában a nagykonyhai hűtők esetében elérhető, hiszen eleve erre készülnek, de gondoljuk csak el, mi történik, ha egy háztartási, vagy egy normál hőfokra tesztelt hűtőt vásárolunk, és teszünk ki például egy pékségbe, lángossütőbe, vagy akár egy street-food kamionba a tüzelő nyári napsugárba, de elég ha csak a normál környezetet nézzük. Nyári “meghibásodások” fele nem hiba sajnos, meg kell várni, míg az időjárás hűvösebbre fordul, át kell állítani a hőfokszabályozót gyakoribb leolvasztásra, vagy magasabb hőmérsékletet kell beállítani rajta, hisz a túl alacsony belső hőmérséklet okozhat fokozottabb páralecsapódást az üvegen. Ez pusztán fizika, ettől a hűtőnek még semmi baja. Ilyenkor a hűtővitrin teljesítményét igen vissza tudja vetni az is, ha nincs karbantartva régóta. Egy kondenzátor tisztítás ilyenkor csodát tesz. Van úgy, hogy különböző szennyeződéseket kell kiszednünk a cseppvízelvezető nyílásból, így persze, hogy áll a víz a készülék alatt. Ilyenkor ez egyáltalán nem tartozik a garanciába, de  van mikor sajnos ez nem érvényesíthető. A garanciába nem tartozik bele a világítás meghibásodása, és a nem megfelelő áramellátás miatt bekövetkező meghibásodások.Mivel ez sok vitára adhat okot kérjük helyezzünk nagyobb gondot a karbantartásra és ne gondoljuk, hogy kánikulában  egy hűtő ugyanúgy üzemel, mint normál körülmények esetén. Így szervízköltséget spórolhatunk meg, és sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat!

Hozzászólás

Az email címe nem fog nyilvánosan megjelenni*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top