Blog

Latest Industry News

Sokkoló hűtő- hisz az egy vagyon!

…avagy megéri-e beruháznunk?

Tudom, hogy sok vállalkozás még nem engedheti meg magának a sokkoló hűtő vásárlását. Mégis szeretném röviden összefoglalni azt a hihetetlen sok előnyt, amit ez a fajta hűtéstechnikai forradalom ad a szakmának.

A sokkoló hűtő használatától  eltekintve a hűtés, a mélyhűtés, az élelmiszerek szobahőmérsékleten való tárolása jelentős minőségromlást ill. veszélyt is jelenthet a fogyasztók egészségére. Ezen felül létezik még egy jelentős negatívum, amit sokat alábecsülnek, a párolgás okozta súlyveszteség.  Egy átlag élelmiszeren kikísérletezték, hogy ez a veszteség a készételek esetében 2-6 % között van.  (A súly mérése a főzés végén ill. a kültéri lehűtés között történt amíg az étel maghőmérséklete el nem érte a 30 fokot).

Ez jelentős probléma tud lenni olyan üzletek esetében, amelyek súlyra árulják az ételeket. Pld. gourmet üzletek, amelyek ha kevesebb ételt adnak el, kevesebb bevétellel is számolhatnak. Vegyünk egy átlag 4 EUR-óba kerülő menüt, (Előétel: Lasagne Bolognese, főétel főtt borjú  grillezett zöldségekkel) és mutassuk be ezzel a példával a súlyveszteség hogy tudja befolyásolni üzletünk sikerét.

Példa:

Tegyük fel, hogy az átlagos súlyveszteség 3 %, sokkoló hűtő nem áll rendelkezésre. Egy 80 fős étterem 280 napot van nyitva egy évben és kb. 22.400 adag ételt ad el. Mi csak ennek a felével, 11.200 adaggal számolunk és ha ezt beszorozzuk az átlag 4 EUR-os ételárral akkor 44.800 EUR lesz a költségünk.  Ha az ételadagjaink sokkoló hűtő segítségével hűtött étel  60 %-ának 3 % súlyvesztésével számolunk, akkor az éves költségünknél a mintamenü esetében 806 EUR lesz a megtakarítás, és ez csak egy átlag kalkuláció. 11.200 adag*adagár 4 EUR = 44.800.-EUR -60% = 26.880.-EUR 3% súlyvesztéssel=26.074.-EUR  MEGTAKARÍTÁS: 806.-EUR.

A sokkoló hűtő tudvalevőleg drága beruházás, de egyszeri és örök, ha a jobb minőségű sokkolót választjuk különösen! Érdemes számolnunk!

 

Hozzászólás

Az email címe nem fog nyilvánosan megjelenni*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Back to top