Van egy gyár Olaszországban a Sincold, ők a minőségre esküsznek, akárcsak mi.
Öröm velük dolgozni, mert az ő gyártósorukról kikerülő gépek vásárlásakor elfelejthetjük a szervizt. Az új fejlesztés az un. EVOX MULTIFUNCTION sokkoló hűtő, aminél a hagyományos hűtési funkciókon kívül számos „főzési” program is lehetőséget ad a felhasználónak, hogy a gépet egy forradalmian új módon használja. Hogy mit is értünk ez alatt?
Az EVOX programrendszer a séfek legnagyobb segítsége, hisz több feladatot is képes egy gép ellátni: alacsony hőmérsékleten való lassú főzés +65C-on, tészták kelesztése (-20C…+8C), melegentartás, pasztörizáció. Ezen innováció segítségével a konyhán a feladatok előre rendszerezhetőek, tervezhetőek, és egy géppel elvégezhetőek, egy beruházással. A programozás előre is beállítható, így egy plusz műszakban, akár éjjel is dolgozik helyettünk a gép.
„Cook and Chill”: az alacsony hőmérsékleten a lassan történő főzést is elvégzi +65C-on, tehát főzési funkciót is beállíthat az érzékelővel, ill. időzítve utánna a sokkolás +3C-ra ill. a fagyasztás -18C-ra folyamatát. Az EVOX mindent tud!
Hőmérsékletet és páratartalmat szabályoz a főzés alatt: kontrollálja a ventilátor sebességét is a programnak megfelelően, és egy forróvíz tároló biztosítja a megfelelő páratartalmat. A főzés végén automatikusan elkezdi a sokkolás folyamatát akár plusz, akár minusz hőfokra, vagy épp melegen tartja az ételt, ha szervírozni szeretnénk.
Végül addig tartja a sokkoló hűtőnk a hőmérsékletet, amíg a séfünk vissza nem tér és nem rakja a tároló hűtőbe, vagy fagyasztóba az ételt. Hát nem nagyszerű?
Az EVOX sokkolókról, fajtái és további információk!